Eindelijk weer nieuws!

Het heeft een tijd geduurd en dat had onder andere te maken met het feit dat wij door de Coronaperiode het schoolproject niet hebben kunnen bezoeken. Deze zomer (2023) hebben we het project weer kunnen bezoeken en we merkten dat alleen al door onze aanwezigheid er weer schot in de zaak zit.

Toch is het niet alleen dát wat voor een mooie ontwikkeling heeft gezorgd. De hulp van Wilde Ganzen is ook een geweldige steun in de rug geweest om in Togo zelf een zusterstichting van de grond te krijgen. Die is er nu en wij hebben kennis gemaakt met de voorzitter aldaar.

Ook is een een soort wijk-/oudervereniging die actief helpt. Zij hebben onder andere voor nieuwe aanplant van bomen en een klein groente en kruidentuintje gezorgd op het terrein.

Daarnaast is er nu ook opvang voor kinderen vanaf 3 jaar. Veel positieve ontwikkeling dus. Met een hele grote maar....... en dat is dat het een enorme aantrekkingskracht uitoefent op de omgeving, waardoor de lokalen nu overbevolkt zijn (er zitten ruim 90 kinderen in een lokaal en ook het oude buitendeel is nog steeds in gebruik). Het leerlingenaantal is praktisch verdubbeld! Niet alle kinderen kunnen nu worden toegelaten vanwege gebrek aan ruimte. Vandaar ook dat onze nieuwe lokalen de mogelijkheid hebben om er een tweede verdieping op te plaatsen. En vandaar ook dat we nog even door gaan!

In Nederland, thuis in Schagen hebben we weer een hele mooie gift van het kerkbestuur gekregen, waarvoor wij ze hartelijk dank willen zeggen.

Ondertussen zijn er ook een paar trouwe donateurs, die we niet willen vergeten bij onze dankzegging.

In de dit bericht een paar foto’s die in vogelvlucht laten zien wat er afgelopen zomer voor elkaar is gebokst. Ook een paar foto’s van een groep enthousiaste voetballers, die onder leiding van een enthousiaste trainer regelmatig bij elkaar komen. Dit zorgt voor verbinding in de wijk. 

Zoals gezegd bij dit bericht een aantal foto’s en de rest plaatsen we in het album Zomer 2023.

 

13-9-6 13-9-6
13-9-13 13-9-13
13-9-16 13-9-16
13-9-27 13-9-27
13-9-33 13-9-33